Route:  
  1. Home
  2. Evenementen

Zuid-Veluwe Klimtoer


Zuid Veluwe Klimtoer 2017 zaterdag 20 mei.

De routes van beide afstanden gaan vanuit Ede eerst in min of meer oostelijke richting  via Bennekom  naar Wageningen,  Alwaar bij Wageningen-Hoog het 1eklimmetje wordt genomen. Vervolgens richting Renkum waarbij we eerst nog de klim bij Oranje-Nassau-Oord meenemen.  Achtereenvolgens rijden we dan via Heelsum, Heveadorp, Doorwerth , Oosterbeek naar Arnhem. Dan hebben we inmiddels de Boersberg, de Waayenberg, de Sonnenberg, de Pietersberg, de Vijverberg en de Bakenberg al in de benen.

Vanuit Arnhem rijden we naar via Rozendaal naar Velp, onderweg pakken we dan ook nog de Menthenberg en de Waterberg mee alvorens richting Rozendaal te fietsen en 130 km zich afsplitst van  de 100km fietsers die  bij de Controlepost van Rest. “Erg Leuk” een bakkie kunnen doen.

De 130 km maakt een extra lus,gaat hier rechtdoor en klimt via de beekhuizenseweg naar EmmaPyramide.  We gaan nu richting de Steeg  en het Rozenbos(heel Pittig)  en de  Zijpenberg en niet te vergeten de pittige kant van Emma-Pyramide. We hebben er nu plus minus 75 km op zitten en 20 klimmetjes. De extra lus zit er op, we zijn weer terug bij Rest “Erg Leuk”.

Hiervandaan rijden de 100 en 130 km groepen weer de zelfde route. Via Arnhem, Oosterbeek Wolfheze Heelsum Bennekom rijden we weer naar Ede. ik zal de klimmetjes in de rest van de route niet vermelden, maar neem van mij aan dat er nog een aantal fijne kuitenbijters zullen volgen. Als we zeggen dat de Zuid Veluwe Klimtoer een mooie tocht is verreden in een prachtige omgeving, dan doen we deze tocht te kort. De tocht is uitdagend , en voor iedere wieler-liefhebber(ster) een must om elk jaar aan te kruisen in zijn of haar agenda. 

 

Dit filmpje geeft een indruk 

Daginschrijving mogelijk, voorinschrijving via NTFU site   

Zie kalender  

Startplaats : Clubhuis WVEde
Adres : Horsterweg 5 6715 CT Ede              

Tot zaterdag de 20e mei