Route:  
  1. Home
  2. Trainingen
  3. Wedstrijdtraining

Wedstrijdtraining


Als voorbereiding op het wedstrijdseizoen wordt er in de maanden januari t/m maart op de dinsdag en donderdagavond training georganiseerd die tot doel heeft om de renners in goede conditie aan het wedstrijdseizoen te laten beginnen. Deze training wordt verzorgd door een opgeleide trainer en heeft een stapsgewijze opbouw die bestaat uit diverse trainingsvormen zoals interval. Alle renners van de WVEde vanaf 17 jaar van alle kwaliteiten zijn bij deze training welkom. Hoewel de trainingen puur wedstrijdgericht zijn kunnen ook fanatieke niet-wedstrijdrijders van de WVEde deelnemen. Er wordt gestreefd om de training zoveel mogelijk individueel af te stemmen op het niveau en ambitie van de renner. Naast deze groepstraining is het ook mogelijk om op eigen kosten individueel begeleid te worden. Belangrijk aspect van de training bij de WVEde is saamhorigheid en kennisoverdracht van de ervaren en succesvolle renners naar de hele groep.

Begin april wordt er een trainingsweekend georganiseerd.

Tijdens het wedstrijdseizoen van april t/m september bestaat de training uit gemeenschappelijke duurtraining en eventueel trainingswedstrijden in o.a. Amersfoort en Papendal.

Saamhorigheid en groepsbinding zijn belangrijk bij de WVEde. Naast de centraal georganiseerde training en andere activiteiten worden er ook veel ad hoc afspraken over training en deelname aan wedstrijden gemaakt middels social media. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een gezamenlijke etentje. In november is er een bijeenkomst waarin het seizoen wordt geëvalueerd en vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Eventuele deelname van nieuwelingen aan deze wedstrijdtraining na overleg.

De wedstrijdgroep is voor renners vanaf 17 jaar, informatie over wedstrijdtraining voor de jeugd is te vinden onder het kopje jeugd.

Wedstrijden


Het is mogelijk namens WVEde deel te nemen aan wedstrijden. Deelnemen aan wedstrijden is een individuele aangelegenheid. Renners bepalen zelf hun programma en schrijven zelf in bij de wedstrijden die ze graag willen rijden. Wel wordt gestimuleerd om hierover onderling afspraken te maken om zo als groep WVEde renners naar wedstrijden te gaan. 

Lees verder ...