Route:  
  1. Home
  2. Trainingen
  3. Algemeen

Wielervereniging Ede biedt de volgende trainingsvormen aan:

Jeugdtraining


Voor de jeugdleden zijn er vier trainingsavonden. Op de maandag en woensdagavond is er training voor wielrennen/veldrijden en op dinsdag en donderdagavond zijn er mountainbike trainingen. 

Lees verder ...

MTB Training


Er zijn binnen de vereniging verschillende mtb- trainingsgroepen. Enerzijds zijn er groepen die het hele jaar door uitsluitend op een MTB rijden. Daarnaast zijn er groepen die uitsluitend gedurende de winterperiode op de MTB rijden.

Lees verder ...

Wedstrijdtraining


Als voorbereiding op het wedstrijdseizoen wordt er in de maanden januari t/m maart op de dinsdag en donderdagavond voor leden tot vanaf 17 jaar training georganiseerd die tot doel heeft om de renners in goede conditie aan het wedstrijdseizoen te laten beginnen. 

Lees verder ...

Toertraining


De toerafdeling organiseert op dinsdagen, donderdagen en in de weekenden trainings- en toertochten. Dit gebeurd in verschillende groepen met de volgende (kruis)snelheden 25, 27, 30, 32, 35 en 37 km/uur. In deze groepen fietsen mannen en vrouwen door elkaar.

Lees verder ...

Clinics


WVEde organiseert MTB-clinics en workshops met als doel het aanleren van de  grondbeginselen van de fietstechniek en afstelling en de basis vaardigheden om een betere biker te worden. Alle oefeningen vinden plaatst op het parcour van de WVEde, een veilige en gecontroleerde omgeving waar elke biker specifieke oefeningen uit zal voeren.

Lees verder ...

Fietsbehendigheid


In samenwerking met pedaleren.nl biedt WVEde een oefenprogramma aan waarin op een duidelijk gestructureerde manier, te zien is hoe allerlei fietsgrelateerde vaardigheden, zoals  sturen, remmen, springen, klimmen, dalen, kleden, rijden in een groep, enzovoort aangeleerd en verbeterd kunnen worden.

Lees verder ...