Route:  
  1. Home
  2. Evenementen

Door WVEde worden diverse evenementen georganiseerd voor zowel de sportieve als recreatieve wielrenner en mountainbiker:

Wielercriteriums


Wageningse Muur

Elk jaar wordt in juni de wielerwedstrijd "de Wageningse Muur" georganiseerd op de Westberg in Wageningen. Het parcours waarop de wedstrijden worden gereden is met de beklimming van de Westberg gerust zwaar te noemen. Het programma bevat wedstrijden voor jeugd, toerfietsers en wedstrijdrijders.

Lees verder... 

Ronde van Ede

In de heideweek in augustus staat jaarlijks de "Ronde van Ede" op het programma in Ede. De wedstrijden worden verreden op een uitdagend parcours op het kazerneterrein en het programma bevat wedstrijden voor jeugd en wedstrijdrijders.

Lees verder...

Toertochten


Goudsberg Hel

In januari staat de Goudsberg Hel  als seizoensopener op het programma. Het is een MTB toertocht over mooie route uitgezet over drie afstanden: 30, 50 en 75 km. De route voert door de bossen ten noorden en oosten van Ede en bevat net als de hoogteverschillen, mooie single-tracks door bos, zand, blubber en lekker rollende paden!

Lees verder...
 

Zuid-Veluwe Klimtoer

De Zuid Veluwe Klimtoer is een mooie toertocht voor de racefiets die wordt verreden in een prachtige omgeving. De tocht bestaat uit twee uitdagende routes van 100 en 135 kilometer met de diverse klimmetjes. De tocht biedt voor iedere wieler-liefhebber(ster) een kans om zich te testen.

Lees verder... 
 

Veluwe Challenge

De Veluwe Challenge is een MTB toertocht die in oktober wordt verreden in de natuur rondom Ede. Er zijn drie routes van 30, 50 en 75km. De routes voeren langs veel mooie bospaden en singletracks over een uitdagende route met pittige klimmen en leuke afdalingen. 

Lees verder...